Må gud förbjude neutrala barnkläder!

     Publicerat: 2011-03-19 Kl: 13:09:16 | I kategori: Mamma-tankar | 6 kommentarer


Mammas cooling!

Idag har vi varit i Farsta centrum och shoppat till Kerstin. Målet var ett par solbrillor åt henne. Tycker solen är så stark och besvärande för henne då vi mestadels ju är ute å går när hon är vaken och sitter upp.  På Lindex hade dom prima brillor, små, mjuka bågar, och det bästa varken bilar eller Hello Kitty på!

Och detta för mej automatiskt in på denna idiotiska värld av barnkläder. Det är näst intill omöjligt att hitta vettiga kläder när man har en tjejj, och man inte gillar ljusrosa med ovan nämda katt och rosetter och volanger. Alternativet är mörkblått, bilar och små kostymer. Jag gillar inte mörkblått, bilar och kostym känns heller inte aktuellt.

Jag skulle åxå köpa strumpor med gummipluttar på, så hon har stöd när hon nu börjar försöka resa sej åså. Mmmm. Då finns det tre-pack. Mörkblå, blå och ljusblå. Eller, vit, ljusrosa och rosa. VARFÖR finns det inte tre-pack med typ vit, rosa och blå? Nej gud förbjude att blanda "killfärger" med "tjejjfärger"! Jag köpte således tre-pack med helvita eftersom jag inte ville ha varken bara blåa eller bara rosa strumpor åt henne...

MEN det finns lite i sortimentet som är okej. På H&M finns det en serie med enfärgade bodys och byxor i många glada fäger, och Lindex har sitt tar 2 betala för 3 sortiment med blandade färger. Men övrigt sortiment, byxor, tröjjor, skor, strumpor är så uppdelat att jag blir gråhårig.

Jag var även på jakt efter ett par mockasiner. Det fanns två att välja på. Ett par hysteriskt rosa med, håll i er *trummvirvel* Hello Kitty! Och så fanns det gråa med ögon på och svart sula. Visseligen var dom rosa rätt söta, men jag tog dom för KILLAR eftersom dom är mer neutrala och passar till det mesta.
Dessutom hittade jag en tröjja, visserligen rosarandig, men utan volanger, med mumintryck, som fick förja med hem :)

Ja hörrni, det är ett mysterium detta med barnkläder...
Postat av: Ann-Helen

Amen sister... Vill man har neutrala kläder får man handla Villervalla eller p.o.p och bli ruinerad.

2011-03-19 @ 15:06:05
Postat av: Anna - Mamma till Emilia med albinism

Tyvärr så är sådana glasögon som man köper på Lindex och H&M inget att ha.

Där är inget skydd i dom, de bästa är att köpa riktiga med riktigt uv skydd i.

2011-03-19 @ 16:58:25
URL: http://www.annagirl.se
Postat av: Mamma till Wille och Calle

Det där känner jag igen så väl. Hatar också när kläderna är "märkta" att vara tjej- eller killkläder. Ett tag gick jag inte alls in på KappHl då de hade bara svarta eller gråa kläder för killar och rosa för tjejer. Alltså inga som jag ville ha till min son. Och det händer ofta i affärer att jag går direkt till tjejavdelningar för att få lite färg på kläderna. Fast numera handlar jag mycket på internet för att få färgrika och glada kläder till mina prinsar :-)

2011-03-19 @ 19:43:50
Postat av: Johanna

Hehe ja tänkte precis det samma idag när vi var och kikade lite i affärer idag.. Jösses alltså!! Man ser ju verkligen vart linjen går.

Det var som när jag var ute och fick hysterileta efter en tröja med dragkedja på "flickavdelningen" Trött på knappar!!! Men va ju galet svårt att hitta! Finns bara med pluttenuttiga knappar som tar 10 år att knäppa.. Trött.. Te slut hittade ja ju en med dragkedja.. men det känder verkligen som ett I-landsproblem där ett tag..

Tur du hittade lite kläder som passade ialla fall =))

2011-03-19 @ 20:54:36
URL: http://varlilla.blogg.se/
Postat av: Sofia

Tror de har lite roliga mockasiner på Åhléns!!

2011-03-20 @ 12:09:16
URL: http://sofiasfamiljeliv.blogg.se/
Postat av: Emma

Haha, ja de brukar säga det ;) Mammas pöööjk!

Och vilken tuff liten brud det var på den här bilden då. Älskar jordgubbsmössan :)

Harry har en sån fast blåbärsmössa som hans mormor gjort åt honom.. Så himla cuuute är dom!



Hoppas allt är bra med er! Guud vad hon växer och blir stor lilla fina tjejen! :)

2011-03-20 @ 20:56:28
URL: http://yourcupoftea.devote.se

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: