Egen barnmat

     Publicerat: 2011-03-13 Kl: 15:36:40 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer

Sådär, nu har jag åxå vart duktig morsa och gjort egen barnmat åt Kerstin. Har sparat lite burkar om andan skulle falla på å nu gjorde den det alltså, föll på. Tog det vi hade hemma:

- 1 kycklingfilé
- 1 stor morot
- ett gäng gröna ärtor
- pasta
- grädde, smör, vit/svartpeppar

Kokade detta och mixade ihop det till en ganska "grov" massa, alltså inte helt slätt utan med lite bitar åså. Måste säga att det smakade rätt gott! Lite salt på det så hade det ju vart prima. men nu ska ju inte barn under ett år äta nå salt...

Men det var nog första och sista gången trotts allt. Men nu är jag iaf inte barnmats-oskuld längre. Tyckte det var jobbigt och svårt åxå å veta hur mkt man ska ha av allt. "Plus" granskar barnmaten i butikerna och säger att det är förlite järn... VEM SKA KOLLA JÄRNHALTEN I MIN MAT DÅ? ingen? Hur vet jag att alla siffror och nuffror med näring, järn osv är som det ska i mitt ihopkok? Men nu har jag iaf 4 burkar samvete i frysen ;)


4 burkar samvete gjort på kyckling, pasta och grönsaker


Och åt, det gjorde hon! Som med allt annat. Duktig <3
Postat av: Theres

Ja det var riktigt gött! :D



Några burkar samvete ja. Det brukar jag också göra ibland. Och mer nu efter det där programmet när Plus granskade barnmat. Nu är det ju dock lite lättare. Signe äter det vi äter förutom salt. Vi har bestämt nu att hon får samma alltid och vill hon inte ha får hon väl en burk eller så då men jag vet inte om jag eller Patrik kommer vilja hålla på och laga olika rätter.. Lättare sagt en gjort kanske ;)

2011-03-13 @ 19:51:57
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: