Kerstins utveckling

     Publicerat: 2011-06-05 Kl: 09:24:00 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Tänk, nu är mitt lilla pyre snart 10 månader! Att tiden gått fort är ju tidernas understatement! Tänkte att det var på sin plats med lite uppdatering om Kerstins utveckling och annat =)


Dagsrutiner (ungefärliga tider)

09.00 Vakna (ca)
09.15 Frukost, 1port gröt
12.00 Lunch, 1 burk puré
13.50 Mellis
14.00 Sova 1-2h
17.00 Middag, hemmlagat
20.00 Kvällsmat, 1,5port gröt
20.15 Sova

Tiderna varierar lite beroende på när hon vaknat på morgonen. Jag brukar dock hålla tiderna emellan målen så lika det går, men sedan kan det ibland svänga en halvtimme åt vardera hållet beroende på när vi startat dagen med frukost :)


Sömn

Numer sover K bara en gång per dag. Det är såååå skönt! Jag tyckte att det blev svårare och svårare att få henne och somna på förmiddagen, så det var dax att ta det klivet. Jag lägger henne ca 14.00 och hon somnar själv. Ofta somnar hon på 5 minuter men det händer att hon sitter i sängen och surrar med nallarna, leker med napparna, i upp till en timme innan hon tycker det är dax att lägga sej ner och knoppa. Hon får ta den tid hon vill, det är det som är så skönt med att bara ha ett sovpass. När hon skulle sova två gånger blev jag stressad om det tog tid för henne att somna eftersom det blev ont om tid att få in ytterligare ett sovpass och ändå inte sova för sent åså. Nu kan hon somna när hon vill och sova tills hon vaknar, har ett spann på 3 timmar, då 17.00 är senast hon får vakna för att fortfarande somna lätt för kvällen. Oftast sover hon ca 14.10-15.30, ungefär :)

På kvällen lägger vi henne 20-20-15, hon somnar själv, och lätt, och sover de allra flesta nätterna utan minsta pip, och vaknar runt 9 på morgonen. Efter att jag tog bort förmiddagsvilan, har hon börjat sova lite längre på morgonen istället, hon har lixåm ställt om sej själv :)


Mat

Kerstin äter all mat nu, ja frtm det självklara då, salt å sånt. Till middag äter hon "vanlig" mat och hon äter bitar som hon får plocka själv, varvat mad mer ihopmosad mat på sked.

Till mellanmål brukar hon få turkisk yougurt med fruktpure i, eller avocado, eller något annat mummsigt. Till frukost får hon ibland en bit smörgås åxå.


Utveckling

Hon går inte ännu, men kan stå utan stöd, men vill ändå ofta hålla i sej. Hon kan gå om man håller henne i en hand, men även där vill hon efter en stund att man håller henne även i andra handen. Hon står och går längs med möbler hela dagarna och har ju armar längre än jag vet inte vad, hur långt in man än ställt saker på en bänk når hon dom hehe...

Hon säger inga direkta ord. Hon säger bla bla bla, aba aba aba. mama, dadada, vavava, bababa, och äääh äääh... Så visst säger hon "mamma" men jag tror inte att hon direkt menar mej, men det låter ju sött :)


Vikt och längd

Här har jag ingen aning. Hon vägde 8kg på 8mån kollen, skulle tippa på 8,5kg nu kanske? Hon är lång och smal. Inga byxor i stl 74 sitter uppe bara kasar ner över rumpan, men är lagom på längden. Storlek på kläder är nu enbart 74, med undantag för nått i 68...
Postat av: sabina

fina kerstin! hoppas att få träffa er ngn gång!

2011-06-05 @ 11:07:36
URL: http://mammahjarta.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: