babbel!

     Publicerat: 2011-01-23 Kl: 13:49:21 | I kategori: Mamma-tankar | 0 kommentarer

hallåj! har ni en bra dag? här lunkar det på... har just ätit en god macka med serranoskinka och lyx-mögelost. mumms! kerstin rullar runt på golvet och äter ömsom på sina fötter ömsom som hon drar i gardinen... promenerat har vi gjort och nu blir det att slå rot i soffan resten av dagen. som vanligt alltså.

natten har vart bra. jag har nu bestämmt mej för att försöka mata kerstin som tidigast 5.00 på morgonen. (nåja, förutsatt att hon ätit bra till kvällen såklart! vilket hon oftast gör numer) fasen att hon ska äta fyra, mitt i natten. och kan hon ibland klara sej till 7 så ska hon inte behöva äta 4. det är inte ofta hon äter 4 iofs, men jag vill iaf sakta men säkert skjuta fram frukostmålet.... ofta äter hon 5.30...

jag har denna veckan börjat med en grejj, som delvis kommer ur "sova hela natten". där ska man ju sk "ramsa", säga en ramsa ett visst antal gånger, som barnet förknippar med att sova. i SHN är det ju mkt regler kring den där ramsan och det kastar jag i soporna. MEN nu till saken. jag har nästan jämt sagt till kerstin "sova sej nu" när hon ska sova, även dagtid. nu har jag tänkt på att säga det tydligt och samtidigt hålla min hand på henne å säga "sova sej nu, sova sej nu" å sedan gå ifrån henne. nu har det två nätter i rad funkat att bara säga detta liggandes från sängen när hon vaknat till å börjat föra liv! "sova sej nu!" åså har hon tystnat å somnat! (fråga mej inte varför det just är sova sej nu.. bara blitt så...) det gäller att plocka russinen ur kakan så att säga! förkasta det man inte tror på å köra stenhårt på det man tror på! har man bestämt sej för något, så kör 100% inte 98 =)

på kvällarna när hon inte kommer till ro, å inte "vill" somna gör jag så att jag går in till henne, lägger henne tillbaka på sidan, vänligt men bestämt, säger "sova sej nu, god natt" lägger handen på henne å sedan går jag ut. om hon igen börjar föra liv gör jag exakt samma igen. lixom nu är det kvällen nu sover vi, pruttljud, illtjut och gympa kör vi på dagtid.

ja nu blev det ett himla babblande!
ha en fin dag =)

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: