tipps från coachen :)

     Publicerat: 2010-09-05 Kl: 14:20:20 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

nu har min personliga tränare i bebishantering åkt hem. hon borde bo hos oss tycker jag hehe...

för det första har jag lärt mej och i praktiken sett, att en mätt och nöjd bebis äter gott och sover sedan gärna 3-4 timmar. att äta lite, sova en snabbis, vakna skrika, äta, är inte så det "ska" vara...
nu får kerstin inte amma oftare än med två timmars mellanrum. jag ska istället se till att NÄR hon äter, ska hon bli mätt. jag har åxå börjat massera bröstet lite när hon suger för att hon ska få i sej mer mjölk på såvis. jag fortsätter ge ersättning om hon inte är helt nöjd trotts effektiv amning. och genom att inte amma oftare än med två timmars mellanrum, och uppåt 3-4 timmar om hon sovit längre, så suger hon mycket mer effektivt och får i sej mycket mer mjölk! så det fungerar verkligen. jag behöver inte ge ersättning efter varje amning men 2-3ggr per dygn blir det nog iallafall... när hon ätit ordentligt sover hon mycket bättre, och längre.
hon ska nu även rapas innan jag byter bröst, och även efter hon ätit från flaskan, och även efter halva flaskan om hon äter mycket. fungerar ypperligt!

för att lättare få henne att somna gott efter hon ätit, om hon ligger och inte helt vill komma till ro, så fick jag tippset att stryka henne över pannan, ögonbrynen och näsan. på såvis blundar hon automatiskt och kommer därav lättare till ro och somnar gott. har henne åxå liggande halvt på magen i famnen istället för på rygg, vilket hon verkar gilla!

när jag sedan lägger henne, då vi nu försöker lägga henne i vagnen eller sängen när hon somnat för att inte behöva bära hela tiden, så lägger jag henne (på sidan) gott inlindad i en filt och riktigt uppbullat på sidorna (det gjorde jag dock förut åxå) och så lägger jag filten lite upp över näsan, inte MOT näsan, men lite framför, det håller nappen på plats lite mer, och det fina med att ha det så är att hon då andas tillbaka sin egna varma andedräkt, vilket då ska kännas som när hon ligger vid bröstet. fungerar åxå! man ska såklart inte täcka näsan! och jag gör det inte när hon ligger på rygg, men ligger hon på sidan fungerar det ju fint att lägga upp filten lite sådär.

allt detta tillsammans har verkligen fått kerstin att sova längre stunder! hon är mättare och sover då bättre.

fick åxå lite tipps hur vi kan bära henne om hon har magknip, vilket hon har ibland, som de flesta bebisar. men hoppas det åxå blir bättre nu när hon får rapa ordentligt när hon äter.

ja det har ju varit himmelriket att ha randi här! både jag och kerstin är mycket mer tillfreds med tillvaron nu =)



Postat av: Marie

Vilka bra tips du fått och vad bra att du delar med dig av dom här, säkert många som vill läsa!

2010-09-05 @ 15:15:55
Postat av: Antonlinn

Very useful information. Thank you!

2012-01-20 @ 11:59:57
URL: http://antonlinn.blogfuture.com

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: