rösta?

     Publicerat: 2010-09-15 Kl: 20:53:02 | I kategori: Övrigt | 6 kommentarer


ush på söndag är det röst-tajm, ska jag orka pallra mej till valbåset detta år? inte min starka sida. politik intresserar mej inte för fem öre och jag har inte koll ALLS på vad nått enda parti står för. jag har röstat en gång innan (har fått rösta två) och då röstade jag på miljöpartiet eftersom det lät bra med miljö. typ. i år vet jag inte. känns ju som man blir halshuggen om man skiter i att rösta. iaf säger det högt att man skiter i valet. eh. så jag får väl gå de 50 metrarna som krävs över till skolan utanför och rösta. på något. kanske ska jag köra ole dole doff? eller kanske kerstin kan få bestämma? frågor frågor frågor! och uh så ointressant. dont hate me.

fråga: om man nu är helt obevandrad och ointresserad och inte vet nått om nått parti. och heller inte är intresserad av att ta reda på det... (det ÄR tillåtet att vara politiskt ointresserad!) är det då bäst att avstå att rösta? eller ska man rösta fast man inte vet vad man röstar på?

Postat av: Therese

En blankröst är ju i alla fall en markering att man skulle rösta om det fanns nåt som intresserade en... ;)

2010-09-15 @ 21:33:48
URL: http://majfluga.blogg.se/
Postat av: Kickan

I vanliga fall skulle jag nog säga att man ska skippa att rösta om man inte är ett dugg insatt, men nu känns det som om varje röst är livsviktig för att minska risken att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen - Så nu tycker jag att du ändå ska rösta.



Med tanke på din text på fejan "vilka hejjar på djurens rätt i vår vidriga värld? dom väljer jag." så tycker jag att Miljöpartiet låter som ett bra val för dig (jag röstar inte på dem)! Det är ett av de få partier som har absolut bäst djurrättspolitik.

2010-09-16 @ 00:40:30
URL: http://kickanwicksell.webblogg.se/
Postat av: Emma

På bla Aftonbladet kan man lätt läsa om vad de olika partierna tycker i olika frågor. Tänk på att alliansen försämrade djurskyddet. MP är bra.

2010-09-16 @ 07:53:03
URL: http://thehouseinmydreams.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag håller med föregående talare (Skrivare?) haha.

ALLA är ju bättre än Sverigedemokraterna och om djurens rätt är det som står dig närmastom hjärtat låter Miljöpartiet som något för dig. I alla fall i den frågan!

Jag är inte skitbra på det här heller, men röstar mest för att försöka ändra på den skiten som är nu och som kan bli, haha.

Kolla vad dina nära och kära röstar på kanske? I de flesta fall brukar man vara rätt likasinnade i umgängeskretsen/familjen. Här röstar vi nästan alla vänster tex..

Ja, och om man absolut inte vill rösta av någon anledning så är det ju faktiskt inte rösttvång! (även om det är bra för att hålla dumma partier borta) :) Hoppas du kommer fram till något bra!



Du har ju förövrigt http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/Valkompassen/ där du kanske kan få ett litet hum om vad som passar dig bäst!

2010-09-16 @ 08:03:09
URL: http://yourcupoftea.devote.se
Postat av: sandra voest Bjermert!

jag håller med.. med ditt stora djurrättsintresse så borde miljöpartiet vara bra.. de har ävne mkt bra tankar om familjepolitik. Dock vill de höja bensinpriset och det tycker jag väl itne är superbra men har man tur så kanske de sätter lit efart på den allternativa marknaden. Annars kommer ett höjt bensinpris bara öka klyftorna för oss som inte har råd och de som har råd.

Go miljöpartiet iaf!

2010-09-16 @ 08:51:02
Postat av: Gäst

Jag tycker absolut INTE man ska strunta i att rösta. Om det inte finns något parti som passar kan man lägga en blank röst. Genom det så visar man iaf att man är tacksam över att bo i en demokrati där vi har rätt att rösta. Tänk på hur många länder som fortfarande kämpar för rösträtt!



Däremot tycker jag inte att man ska lägga en röst på ett parti om man inte vet att man gillar. Så mitt råd är att sätta sig in lite genom att läsa eller lyssnar eller så lägger man en blank röst.



Nu när man nyss har fått barn är t.ex. partiernas syn på föräldraledigt viktigt. Det kanske du kan läsa lite om. Jag gillar t.ex. absolut inte vänsterns förslag om att tvinga föräldrar att ta 50% av tiden var. Jag gillar istället Kd:s syn att det ska vara upp till varje familj att välja vad som passar dem bäst. Överlag gillar jag att Kd sätter familjen i fokus!



Bara lite tankar...

2010-09-16 @ 11:24:17

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: