jag borde skämmas...

     Publicerat: 2010-09-23 Kl: 08:44:54 | I kategori: Mamma-tankar | 4 kommentarer


skämmes ta me' faan

jag skämms lite över mej själv. och inser såklart att jag är en bortskämd gnällspik som ens vågar yppa ett ord över att jag inte fått sova mer än 3 timmar i sträck, en ynka natt av typ... hur många som helst i sträck med 6 timmars sträcksömn.
att jag ens kan öppna min mun och gnälla över en sån sak. tre timmars sömn, är för många en lyx... mina dåliga nätter är för många dom bästa dom får. jag vet det. och skämms en smula över mej själv att jag gnäller. men man blir väl hemmablind antar jag. här har det varit ytterligare en bra natt. eller enligt mina snorunge-mått, sådär halvbra... hon somnade vid 23-tiden och vaknade redan vid 4 och ammade, och sedan sov hon till sju. då tog markus henne för han skule inte till jobbet direkt då vi ska till kommunförvaltningen på förmiddagen och fastställa faderskap...


nedan följer lite amningstjat
(för den som orkar dela mina tankar kring ämnet):

jag har nu frstn lagt upp en plan kring min amning. som ni vet tog jag beslutet att dra ner på amningen rejält då jag inte längre orkar med tio minuters skrik innan hon ens försöker suga på tutten och att hon helt ratar höger tutte. så nu är planen som så, att jag ammar henne på frukostmålet (det som är nånstans mellan 4 och 8 beroende på lite när hon somnat för natten och hur länge hon sover) och så ammar jag henne en gång på kvällen sådär vid 20-tiden. och då kommer jag bara amma på vänster, det är slut på krånglet vid höger tutten nu. finito. sedan tänkte jag, att istället för att stänga ner fabriken på höger sidan, och för att se till att producera rejält med mjölk på vänster så tänkte jag pumpa ur tuttarna en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen. detta kan jag ju sedan ge henne i flaskan någongång under dagen! vilket innebär att det blir ytterligare ett rejält mål med bröstmjölk om dagen! smart va? då blir det ju tre mål med riktig mjölk, det måste ju vara bra? då fortsätter ju produktionen även på högersidan... jag provar så, så får vi se. meeen så skönt det var igår med flaskan! det funkade perfekt att ge var tredje timme och hon var sååå tillfreds igår =)


ha en toppen dag!

och återigen, en eloge till alla er mammor som inte får sova så mycket, jag beundrar verkligen er ni är SÅ duktiga!



Postat av: Theres

Vi gör nästan exakt lika med amningen nu! :) Jag pumpar också ur en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen. Det blir strax under 200ml per gång och det kan man ju ge i flaska. Så himla skönt att se att sitt barn får i sig mat. Det är värt mycket mer än att amma, amma, amma.

2010-09-23 @ 09:06:46
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres
Postat av: Theres

Förresten! Glömde säga, skäms INTE! Det är klart att det är jobbigt med hackig sömn. Jag mår jättedåligt om jag inte får sova bra och får till och med feber ibland :P

2010-09-23 @ 09:08:27
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres
Postat av: Nina/Liiiiten

Tar automatiskt åt mig av din beundran då jag är en av varannan-timme-mammorna ;) Tycker att du lagt upp en riktigt bra plan för amningen! Min Lukas har börjat rata flaskan, men fick ett skitbra tips jag tänkte dela med mig av om det är något du stöter på! Blanda ersättning och bröstmjölk 50/50 så blir det matigare och smakar du! =) Ha en fin dag!

2010-09-23 @ 10:19:56
URL: http://haekkinen.blogg.se/
Postat av: Emma

Äh,skäms inte... jag började gnälla redan från start när jag inte fick sova... Man måste få lov att gnälla. :)

2010-09-23 @ 12:00:42
URL: http://thehouseinmydreams.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: