våra rutiner!

     Publicerat: 2010-12-16 Kl: 10:16:00 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


efter lite önskemål, tänkte jag skriva ner lite hur mitt och kerstins dygn ser ut. jag kan säga att det i mångt och mycket alltid ser exakt likadant ut! jag vet inte om hon föddes rutinmässig eller om det är min vilja till rutiner som gjort att det är som det är.


vi vaknar oftast vid 9.30. kerstin ligger kvar i sin säng å snackar en stund, jag tar en liten morgonsurf på nätet medans jag pratar med henne lite. vi går upp ca 10.00.

sedan blir det att byta blöjjsan men pyamasen får vara kvar och jag sätter henne i sin babysitter och det serveras frukost till kerstin. en stund efter det får hon på sej dagens outfit ;)

sedan är hon vaken i va 1,5 timme och då går vi antingen på en promenad där hon sover i vagnen eller så sover hon på soffan. hon sover i princip alltid sin lunchlur mellan 11.30-12.00 och 13.30-14.00. ibland händer det att hon tar en väldigt kort lunchlur, typ 50min men då är ofta eftermiddagsluren längre, och tvärt om.

sedan vaknar hon och äter och är sedan vaken till va 16.30-17.00 då sover hon sin em-lur till 18-18.30. sover hon längre än så väcker jag henne. jag har märkt att 18.30 är en magisk gräns för att vara tillräckligt trött för att somna för natten sedan.

efter hon vaknat från sin em-lur är ju markus hemma så då brukar det vara han som har hand om henne fram tills hon ska sova.

klockan 21 är det dax för kvällsbestyr med pyamas (20.45 om det är bad-dag) och kvällsblöjjan (har pampers på natten tycker dom är bäst för en hel natts kisseri!) och vid ca 21.10 får hon kvällsflaskan. efter hon ätit den sitter hon kvar lite i sin sitter innan jag tar henne in i sovrummet, lägger henne i sin sovpåse, ner i sin säng, lägger henne på sidan, ger nappisen och pussar henne godnatt.

oftast somnar hon faktiskt omgående, ibland behöver vi stoppa in nappen några ggr och lägga henne på sidan igen. jag bullar ofta upp under hennes hundkorg hon sover i, så att hon blir kvar i sidoläge för det är tricket för henne att somna. hamnar hon på rygg ligger hon bara å babblar.
efter hon somnat gott å jag med ska sova ser jag till att hon ligger på rygg, nappen plockar jag bort, hon har ju alltid tappat den, åså lägger jag den vid sidan av sängen.

ang nappisen och sömn har jag märkt att ju mer nappfri natten är desto bättre sover hon. jag har slutat stoppa om henne å in med napp för minsta pip och låter henne vara. numer somnar hon om utan napp, av sej själv 9 av 10 gånger.

sedan sover hon gott till ca 5-6 då  vaknar hon till och jag ger henne frukost/nattflaskan, hon får ligga kvar i sin säng å dricker den liggande. MYCKET BRA! ofta somnar hon ju till mot slutet och då sover hon bara vidare istället för att jag ska flytta henne till sin sin säng igen.

ofta vaknar hon till vid 8 tiden på morgonen (inte alltid) då brukar jag, på vardagar när makus jobbar, ta henne lilla hundkorg och lägga brevid mej, ge nappen, och sedan somnar hon snabbt om.

och sedan börjar dagen igen :)

kerstin äter i princip samma tider varje dag: 06, 10, 14, 16, 19, 21. har dock börjat ge fem mål och då slår jag lixåm ihop 16 och 19-målet. men det hela beror på hur eftermiddagsluren ser ut.

vi är nog väldigt lyckligt lottade och har en mycket fast rutin och vardagarna fungerar mycket bra med en kerstin som i princip aldrig är ledsen. när hon är vaken försöker jag aktivera henne rätt mkt, sitta i sin ätstol, ligga på golvet, leka med lite leksaker åså.

sina sovpass på dagen sover hon i soffan. har valt att endast använda sängen på natten för att hon ska helt och hållet förknippa den med att nu är det natt. verkar ha vart ett vinnande koncept. dock kommer hon ju få sova där på dagen när hon blir lite större.

vår vardag har sett ut såhär, varje dag i 2-2,5 månad. jag var mån om att ha en rutin från början så jag och kerstin har väl skapat den ihop och nu håller vi oss till den sålänge det funkar såhär bra :)
Postat av: Theres

Visst är det skönt med rutiner? jag tror det var bristen på dem som gjorde mig stressad i början :P Man var så ovan med allt. Det är riktigt skönt nu och jag tror att bebbarna mår mycket bättre av det också än om det skulle vara hur som helst hela tiden.



Det vräker ner här också så det var nog bara bra ändå att det inte blev någonting. Hade nog inte varit roligt att köra i det här. Jag antar att det tar sin lilla tid?



Har du läst någonting om medicin eller andra som också har katastrofångest? Hur känns det nu efter samtalet?

2010-12-16 @ 11:25:06
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres
Postat av: Hanna

Oh, vad härligt med så bra och fasta rutiner! Och att hon sover så gott om natten, har hon gjort det hela tiden?



Jag funderar på hur jag ska kunna börja få in rutiner i mitt och Alvas liv. Just nu är det hon som gör lite som hon vill..



Det svåraste är att få henne och somna. Det kan ta upp till två timmar många gånger. Och hon vaknar för mat 2-3 gånger varje natt. Dessutom sover hon i vår säng, sist vi provade spjälsängen slutade det med att hon var vaken hela natten istället.



Men, det kanske är för tidigt med rutiner vid 1,5 månad?



Tack för att du ville dela med dig! :)

2010-12-17 @ 16:13:33
URL: http://hanna1988.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: