hundmöten

     Publicerat: 2009-10-15 Kl: 13:32:56 | I kategori: Bamse & Polly | 3 kommentarer


fan sikken suddig bild.. dom som posade så fint åså har jag haft makro-inställningen på kameran. röv åxå :(

jag och vovvarna har varit ute på en hääärlig promenad i solen. riktigt gött. nu är vi hemma och jag har ätit leverpastejmackor och varm oboy, tittat på halv åtta hos mej, och nu inväntar jag bara att åka till jobbet.

idag när vi var ute träffade vi två hundar. och hundmöten i koppel är jag allergisk mot, för folk är så jäkla dumma i huvvet. den första vi träffade var en dalmatiner. redan på håll såg jag den resta raggen och när vi närmar oss hänger den i kopplet och morrar åt mina hundar. jag drar mina åt sidan och ägaren säger "åh det är ingen fara han är sååå snäll". men kära nån. kan folk ingenting om hundes beteende/kroppspråk? en morrande hund med rest ragg är inte fredligt inställd. speciellt inte då den gör ett utfall samtidigt.

polly tycker inte om andra hundar, hon reser lite ragg och kan morra samtidigt som hon går undan. för hon är lite rädd och visar lixåm "kom inte nära för jag vill inte hälsa". bamse han kan låta lite vid hundmöten, ett knorrande ljud, och en del uppfattar honom som arg, men i bamses fall kan jag säga "åh han är så snäll så" för han har aldrig någonsin visat tänder eller rest ragg. (dock är det inget jag brukar säga). men folk är helt obevandrade inom hundens språk helt enkelt.

nästa möte är med en stor svart blandras. även han släpper sin hund rakt ut i kopplet, men denna är snäll det ser man. men hur kan han veta att mina hunda är snälla? "åh han är så snäll" säger han och släpper fram hunden mot mina. hur kan han veta att inte bamse tänker bita hans snälla hund i ansiktet? mina hundar får aldrig hälsa på andra hundar i koppel. dom får gärna träffa andra hundar men då ska kopplen bort och dom ska springa lösa och leka. jag anser inte att hundar har något utbyte av att hänga i varsitt koppel och nosa på varann. enda gången jag gör undantag är om polly visar att det är en hund hon vill hälsa på. då det händer en gång av hundara ungefär. då får bamse stå tillbaka och polly får hälsa. det är ofta unga hundar av små raser och självklart vill jag främja henne att hälsa på de hundar hon visar att hon vill hälsa på. dock helst lösa, men i koppel är okej.

folks resonemang kring hundar förbryllar mej.
nu äre snart jobb. ha en fin dag!

Postat av: sandran<3

Söta hundar:)

2009-10-15 @ 18:20:42
URL: http://sandrafenty.blogg.se/
Postat av: e

hoppas du har en bra torsdag? (:

2009-10-15 @ 18:46:48
URL: http://frokenbitterfitta.blogg.se/
Postat av: Petra

Hej!

Kände mig tvungen att också säga något om hundmöten...blir också helt galen på hundägare som säger "åhhh han/hon är såååå snäll"...vet inte riktigt men tydligen kan de se in i framtiden eller nåt, för vem kan veta hur hunden kommer reagera just i den specifika situationen...förövrigt blev en av mina kompisars hund biten av en annan hund förra veckan...fick sätta in dränage i såret för att det blev så djupt...usch ushh :(

ha det så bra och hälsa vovvarna!!

Kram Petra

2009-10-15 @ 21:04:28
URL: http://winstonslivsomhund.blogspot.com

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: