op-day

     Publicerat: 2009-12-14 Kl: 11:52:24 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


watch out for the hottie over there!!

ok... nu är jag hemma från operationen. altså. det var det jävligaste jag varit med om. men vi tar det från början. fick komma in och byta om till ovanstående heta outfit. sedan fick jag lägga mej på en säng i ett "bås" och invänta läkaren. efter en stund kom han. med två megasprutpr fulla med bedövning. han markerade vilket knä, och sedan tjoffade han på med bedövning. fy fan vad nästan outhärdligt, det gör så ont när dom går in i leden med kanylen asså. men men. det var ganska snabbt klart och jag fick ligga i ca en timme och glo i taket innan det var min tur. fick hojjta på en sköterska som fick komma med en filt för det var sjukt kallt.


bedövat knä, man ser som horn med bedövning... +ca 1dl innuti knät :S

sedan fick jag komma med in i operationssalen, där det var typ minusgrader. fick med mej min filt, åså blev jag inbäddad i massa gröna täck-dukar och dom tvättade knät med iskall sprit.
sedan kom mr doktor in. fick på sej sin utstyrsel så man ser på tv ni vet. sedan skar han upp två ingångshål i knät, det kändes inte. men sen. asså när han forcerade in dom där metallpinnarna, så både kände jag och höööörde hur dom trycktes in i knät. sedan karvade han runt med dessa och ryckte bort vävnad från olika delar inne i knät. inimellan gjorde det så jääävla ont. speciellt när han var i övre delen och rotade. shit jag låg på op-bordet å grinade och jag har ändå hög smärttröskel. ush. jag kikade lite på tv-skärmen så jag kunde se hur det såg ut. jag misstänks ju ha något som kallas villonodulär synovit, och det liknas vid sjögräs inne i leden. nu såg jag verkligen, massa orange-rött fladder inne i leden, som vajjade i vinden typ. nu har man tagit prover på detta som ska analyseras för att få en diagnos. "så det inte är något annat" (cancer jadajada...) men han tycker det ser ut precis som det man misstänkt från röntgen. det är iaf en typ av godartad tumör. låter ju sjukt läskigt iaf.
aja, nu är jag iaf hemma och ska ligga i sängen hela dagen. dessutom är jag sjukskriven hela veckan. jag hade tänkt jobba tor-fre med det blir det ingenting med. jag ska vara stilla och inte utsätta mej för infektionsrisk åså.
ush, ja detta var en pärs, var inte beredd på det obehaget och smärtan. tanken är att man sedan ska gå in igen och rensa upp i leden, ta bort allt sjögräs, men då måste jag sövas :(

nu blir det tycka synd om sej själv och film.


Postat av: Frida & Riley

Stackare :( Fy så hemskt det lät.



<3

2009-12-14 @ 13:55:58
URL: http://honungsbulle.blogg.se/
Postat av: Mikaela, hockeyspelaren och lilla Aimee

hoppas operationen gick bra!

2009-12-14 @ 19:22:12
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: Therese

Men huvva, du var tapper! Krya på dig nu. Vila och tyck synd! ;) kram

2009-12-14 @ 21:25:33
URL: http://majfluga.blogg.se/
Postat av: Martina

Hej!



Jag sökte som vanligt på Google efter synovit, knä, ledhinneinflammation och annat trevligt och hittade din blogg där du skriver att läkarna tror att du har villonodulär synovit.



Det trodde de att jag hade också! Vore roligt att få prata mer med dig om hur du har ont och vad läkarna säger, för det visade sig att jag inte alls hade det där villonodulär, trots alger och annat så nu väntar jag på att få komma till reumatologen.



Hoppas du hör av dig!



2009-12-17 @ 14:47:24

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: