idioter i trafiken

     Publicerat: 2009-08-10 Kl: 22:22:31 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

jag har länge funderat på om jag skulle ha en egen kategori här på bloggen för inlägg rörande idioter i trafiken. varenda dag, stöter jag på någon eller några dårar som kör som idioter! varje dag! helt sjukt. skulle kunna dra minst en historia varje dag. jag är såklart inte världens bästa bilförare, har ju bara kört i 3,5 månad, och kanske är det därför jag upplever att så många är idioter, för att eftersom jag inte är så van, så lägger jag märke till dem. om några år kanske jag knappt märker allas idiotibeteenden, men där jag är nu märker jag allt!
svenska bilförares stora problem verkar vara dels att använda blinkers och dels köra i rondell, framförallt att kombinera de båda uppgifterna. vad är det som är så svårt med att visa vart man ska? om man ska köra som idiot och korsa sej fram emellan bilar hit och dit kan man vär åtminstånde förbarma sej över blinkersen så andra bilar slipper få obehagliga överaskningar? och rondeller. vad är problemet? kan man inte bara visa "jag ska höger" "jag ska vänster" och att man blinkar ut innan man svänger ur rondellen. på såvis, blir det enklare för dem som ska in i rondellen att veta om det är grönt att köra eller inte. jag har även lärt mej att man inte ens kan lita på folks blinkers-skills i rondeller. häromdagen kom det en bil, som blinkade höger aha! tänkte jag, kolla, en som faktiskt blinkar när den ska ut! så jag började ju köra in i rondellen. men neeeej nej, då ska denna person vänster i rondellen! då kanske man ska blinka vänster, och inte höger! helt otroligt.
sedan finns det såklart en massa hets-dårar, som bara måste trycka sej in och förbi. köra om alla i bussfiler, klättra förbi en kö på en trottoar, köra om vid refuger.. ja listan kan göras lång. folk stör sej säkert på mej med. jag försöker så gott de går att hålla hastighetsbegränsningen eftersom jag är rädd om mitt körkort. det är lätt att köra för fort, och jag försöker verkligen tänka på det. och man har all rätt att köra i den hastighet som satts för vägen. jag tycker åxå det stör när folk ligger och fiser 20-30 km/h under satt hastighet, speciellt på vägar som bara har en fil.. men att hålla hastigheten måste väl få vara okej? men nej, då ska folk förbi! fööörbi! på höger sida, vänster, hoppa över bilen, skit samma men förbi ska dem! den dagen någon kör av vägen pga sina urdumma manövrar ska jag hånskratta dem rakt i ansiktet. funderar dessutom på att sätta en lapp i bakrutan där det står "tycker du att jag kör sakta? ta en titt på din egen hastighetsmätare istället..."
häromdagen kom en volvo i sådär kanske 140km/h (90 väg) svischade förbi på höger sidan, in snett framför och tryckte sej emellan mej om en buss jag hade 5 meter kvar innan jag var jämsides med. okej? folk har inget vett alls.
jag skulle kunna skriva en hel bok om sådant här. så nu slutar jag helt enkelt.

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: